Kampus İçi Tramvay Hattı Yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında 'Kampus İçi Tramvay Hattı'nın hayata geçirilmesi için protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan tarafından imzalanan protokolle Kampus İçi Tramvay Hattı'nın hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projesi Selçuk Üniversitesi tarafından hazırlanan 'Kampus İçi Tramvay Hattı' Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında kararlaştırılan 'Kampus İçi Tramvay Hattı' projesi resmen hayata geçiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in gayretleriyle hayata geçecek olan proje için son protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan tarafından törenle imzalandı. Büyükşehir Belediyesi 6.kat toplantı salonunda basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile her iki kurumun yöneticileri hazır bulundu. Şehrin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri hayata geçirme gayretinde olduklarını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 'Yapılan çalışmalarla şehir şantiyeye dönmüş durumda. Bu yıl önceliğimizi trafik hizmetleri konusuna veriyoruz. Trafiği 2006 yılına kadar yapacağımız çalışmalarla rahatlatacağız. Bu kapsamda raylı sistemin de ele alınması ve genişletilmesi de gündemimizdeydi. Seçimlerden öncede raylı sistemin Kampus içerisinde hizmet vermesi konuşulmuş, konuyla ilgili protokoller imzalanmıştı. Sayın Rektörle birlikte bu işi son noktaya getirdik. Bugüne kadar projenin hazırlanması ve resmi prosedürün tamamlanması için bekledik. Bugün atacağımız imzalarla resmi prosedür tamamlanmış olacak. Oluşturacağımız protokolle Büyükşehir Belediyesi olarak ihale ilanına çıkacağız. Kısa bir sürede ihalesi yapılarak Kampus İçi Tramvay Hattı fiilen yapılmış olacak. 3.300 metre uzunluğunda olacak olan hatta 6.600 metre ray döşemesi yapılacak. Tramvay sayımızı ve stoklarımızı artırdık Bu çalışmayla raylı sistem hattımızın hizmet verdiği alan artarken, 70 bini aşkın öğrenicimizin de bu hattan yararlanmaları sağlanmış olacak. Öğrencilerimizi önemli bir sıkıntıdan kurtarmış oluyoruz. Raylı sistem Kampus içindeki fakülteleri dolaşarak hizmet verecek. Yatırımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirecek olan hattın projesi üniversitemiz tarafından hazırlandı. Sayın Rektörümüzün önemli katkıları oldu. Kendilerine ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.'dedi. Büyükşehir Belediyesi ile amaçlarının ortak olduğunu dile getiren ve Kampus İçi Tramvay Hattı'nın yapılacak en güzel hizmet olarak değerlendiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, 'Sayın Başkana ilgisi, üniversiteye sağladığı imkanlar ve yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyesi ile amaçlarımız ortak. Amacımız şehrimize hizmet etmek, hizmet üretmek. Sadece tramvay hizmeti dolayısıyla değil; diğer tüm yaklaşımları dolayısıyla sayın Başkana teşekkür ediyorum. Tramvay sadece öğrencilerimize değil, burada ikamet eden ve edecek olan binlerce insanımıza da hizmet etmiş olacaktır. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayla bizi önemli bir sıkıntıdan kurtarmış oluyor. Bu proje en güzel hizmetler arasında yer alacaktır.' diye konuştu. Törenin ardından Rektör Süleyman Okudan Başkan Akyürek'e Büyükşehir Belediyesi misafirhanesinde bulundurulmak üzere bir kangal köpeği hediye etti. Başkan Akyürek, Rektör Okudan'a teşekkür etti.