Konya Büyükşehir’den “Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi”

07.10.2022 09:22
Konya Büyükşehir Belediyesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde “Bir Buçuk Derece” temasıyla Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi gerçekleştirilecek. 21-23 Ekim tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe başvurular “sosyalinovasyonajansi.com” adresinden yapılabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Bir Buçuk Derece” Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği Eğitimi” düzenleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde 21-31 Ekim tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenecek eğitime farklı şehirlerden 24 genç katılacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nin katkı vereceği eğitime başvurular 11 Ekim’e kadar “sosyalinovasyonajansi.com” adresinden yapılabiliyor.

Küresel ısınmanın 1,5 derece ile sınırlandırılmasına yönelik küresel çabalara atıfta bulunmak için “Bir Buçuk Derece” sloganı kullanılan eğitim ile iletişim ve habercilik sektöründeki ekoloji ve iklimle ilgili dezenformasyonun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Üç gün sürecek eğitimler kapsamında; “Ekolojik Okuryazarlık”, “İklim Terminolojisi” ve “İklim Haberciliği Temel İlkeleri” gibi yeni medya teknolojileriyle uygulamalı eğitimler ve atölyeler yer alacak.