5. İslami Dayanışma Oyunları Coşkulu Törenle Sona Erdi

19.08.2022 10:30
Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. İslami Dayanışma Oyunları, İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el-Suud, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katıldığı coşkulu kapanış seremoniyle tamamlandı.

Konya’da gerçekleşen 5. İslami Dayanışma Oyunları, düzenlenen kapanış seremonisiyle sona erdi.

Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda gerçekleşen kapanış törenine; İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el-Suud, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ülke temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kapanış seremonisi, katılımcı ülkelerin bayraklarıyla birlikte sporcuların geçişiyle devam etti. Törendeki ışık ve havai fişek gösterileri de katılımcılara görsel bir şölen sundu.

“KAZANAN KARDEŞLİK, BİRLİK, BERABERLİK OLDU”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, 54 ülkeden binlerce sporcuyla büyük bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, “Beşincisi düzenlenen oyunlar, bundan sonra da yine aynı heyecanla aynı coşkuyla güçlenerek, artarak birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirme noktasında bir vesile olarak ülkelerin kardeşliğini güçlendirme noktasında bir araç olarak yoluna devam edecek. Türkiye’mizde, Mevlana’nın bu hoşgörü ikliminde binlerce kardeşimizi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu mücadelenin asla kaybedeni olmadı. Mücadele dolu müsabakalardan sonra kazanan kardeşlik, birlik, beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz, bu güzide şehirden, Türkiye’den yeni dostluklarla unutulmaz hatıralarla ülkelerine dönüyor. Hamdolsun bu anlamlı buluşmada hem sporcu kardeşlerimizin, hem değerli devlet insanlarının, spor yöneticilerinin verimli görüşmeleri oldu. Bundan sonra İslam ülkelerinin birliği, beraberliği adına da önemli bir temeli ve miladı da burada oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

“2022 YILININ EN KAPSAMLI SPOR ORGANİZASYONUNU DÜZENLEDİK”

Dünyanın daha adil ve daha yaşanılabilir olması noktasında insanlığın İslam dünyasının güçlü birlikteliğine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle tamamlandı. “Bundan sonraki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi daha güçlü kılma adına hem spor alanındaki hem gençlik alanında iş birliklerimizi daha yukarı noktalara taşıyacağız. 2022 yılının en kapsamlı spor organizasyonunu düzenledik. Burada pek çok emek var, gayret var. Bu veda gecesinde, bu güzel tabloda katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Değerli paydaşlarımız; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve tüm Konyalı hemşehrilerimize ev sahiplikleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Spor turizminde bir marka ülke olma yolunda her zaman destekleri, katkıları güçlü liderliği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyorum.”

KONYA’NIN EV SAHİPLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

ISSF Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal el-Suud, gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, “Oyunlara bay ve bayan olmak üzere 4 binden fazla oyuncu katılarak 54 ülkeyi temsil ettiler. Böylece tüm dünyaya açık bir mesaj verdiğiniz için teşekkür ederim. Dayanışma bizim adımız, barış bizim dilimiz, spor meydanlarında şerefli rekabet ise bizim yolumuzdur. Teşekkürler Konya. Bu müstesna programa Konya ev sahipliği yaptığı ve spor ailesini bu şehirde bir araya getirdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyetine ve halkına şükranlarımı sunarım. Pandemi nedeniyle dünyanın maruz kalmış olduğu sıkıntıların ardından böyle bir buluşmanın gerçekleştirilmesinden memnuniyet duymaktayız.” diye konuştu.

Kapanış programı Kubat konseriyle sona erdi.