KOSKİ Taşkın Riskine Karşı Kombine Araçlarla Kanal Temizliği Yapıyor

13.05.2022 13:52
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin arıza olmadan daha sıhhatli çalışması, herhangi bir tıkanmaya meydan verilmemesi, yağışlı havalarda yaşanması muhtemel taşkınların önlenmesi ve kanalizasyon şebekelerinin ömrünü uzatmak amacıyla kombine kanal açma araçlarıyla temizlik çalışmaları yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin sağlıklı çalışması ve yağışlı havalarda muhtemel taşkınların önlenmesi amacıyla kombine araçlarla kanalizasyon temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Kanalizasyon şebekelerini yüksek basınç ve yüksek vakum özelliğine sahip özel araçlarla tamamen temizleyen KOSKİ, temizlik çalışması yapılan şebekelerin içini kanal içi görüntüleme aracı ile görüntüleyerek gerek temizliğinin tam yapılıp yapılmadığına gerekse şebekenin ıslah gerektirip gerektirmediğine de bakıyor. Bir yıl içerisinde kombine kanal araçlarıyla 2 bin 687 adet arıza mahalline intikal eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 814 adet yağmursuyu rögarı ve 4 bin 727 adet kanalizasyon muayene bacası temizliği yaptı. Ayrıca 96 bin 823 metre kanalizasyon şebekesinde de temizlik yapan KOSKİ ekipleri, 422 adet kanalizasyon şebekesi arızasını da bu araçlar ile aynı süre içerisinde giderdi.