Başkan Altay TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı’na Katıldı

24.03.2022 15:46
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin Kilis’te düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. Başkan Altay, TDBB’nin 30 ülkeden 1.200'e yakın belediyenin üye olduğu uluslararası bir birlik olduğunu söyledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Kilis Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Altay, TDBB’nin 30 ülkeden 1.200'e yakın belediyenin üye olduğu uluslararası bir birlik olduğunu kaydeden Başkan Altay Altay, “Yönetim kurulumuzda 11 ülkeden üye belediyeler var. Kardeş şehir ilişkilerinin kurulması, belediyelerimiz arasında bilgi alışverişinin, tecrübe paylaşımının yürütülmesi konusunda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah Haziran ayında genel kurulumuzla birlikte hem yurt dışındaki belediye başkanlarımızı misafir edeceğiz hem de bir yerel yönetimler forumunu da İstanbul'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yönetim kurulu toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıya katılan Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis'in serhat bir il olduğunu, inanç turizmi ve tarihi kültürel mirasları bakımından örnek olabilecek bir şehir olduğunu ifade etti.

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ise Kilis'in milattan önce 4 bin yıllarına dayanan medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Kırgızistan, Moğolistan ve Bosna Hersek belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.