Konya Büyükşehir’den Bamya Çorbası İçin Uygunluk Denetimi

28.02.2022 10:37
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Bamya Çorbasının tescilde belirtilen esaslara uygun olarak yapılıp yapılmadığı ile ilgili lokanta ve kafeteryalara yönelik denetim gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Bamya Çorbasına menülerinde yer veren lokanta ve kafeteryalarda denetim yaptı.

Konya’ya ait yöresel lezzetlerin başında gelen Bamya Çorbasına menülerinde yer veren lokantalarda ve kafeteryalarda; Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi Bölümü ekipleri tarafında uygunluk denetimleri yapıldı.

Denetimler esnasında Coğrafi İşaretli Ürün Logosu, Konya Bamya Çorbasının tescilde belirtilen esaslara uygun olarak geleneksel usullere göre yapılıp yapılmadığı ve kullanılan malzemenin niteliği konularında incelemeler gerçekleştirildi. Denetimlerde, standartlara uyan işletmelere teşekkür edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında 51 yemek türüyle Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı Coğrafi İşaretli Ürün başvurusu sonucu Bamya Çorbasının patent tescili gerçekleştirilerek Konya’ya ait olduğu tescillenmişti.