Konya Büyükşehir Öğrencilere Çevre Bilinci Aşılıyor

31.12.2021 13:23
Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğiyle Sıfır Atık Projesi kapsamında geliştirilen Çevre Eğitimi Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Çevre bilinci gelişmiş nesiller yetişmesi amacıyla şehir genelindeki tüm okullarda uygulanacak proje kapsamında maskotlar, tarihi karakterler, sosyal figürler kullanılarak farklı yaş gruplarına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğiyle 31 ilçede anaokulundan liseye kadar öğrencilere çevre bilinci aşılanacak.

Sıfır Atık Projesi kapsamında geliştirilen Çevre Eğitimi Projesi’nin tanıtım toplantısı proje paydaşları ve 31 ilçeden proje koordinatörlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

PROJENİN ÖĞRENCİLERDEN BAŞLAMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Toplantının açılışında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, çevre ve iklim değişikliğinin eğitim müfredatına dahil edilmesiyle çocuklardaki bilinç düzeyinin daha da artırılacağını belirterek, “Çevreye duyarlı, kaynaklarını verimli kullanan bilinçli bireylerin toplumda sayısının artmasının ancak küçük yaşlarda bu eğitimleri almaları ve bu alışkanlıkları yaşam tarzı haline getirmeleriyle mümkün olabilir. Bu nedenle projenin öğrencilerden başlatılmasının çok önemli bir adımdır.” dedi.

HER ŞEYİMİZLE FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bu proje Büyükşehir Belediyemizin ve bakanlıklarımızın çok değerli kıldığı bir proje. Biz müdürlük olarak anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak bütün kademelerde her şeyimizle farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Eğitim en küçük yaşta başlıyor. Anaokulundan itibaren bu farkındalığı öğrencilerimize en güzel şekilde vereceğiz. Bu noktada bütün imkanlarını seferber etmesinden dolayı Büyükşehir Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

BU ÇALIŞMA DALGA DALGA YAYILSIN

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ise, “İnancımız gereği dünyada bize verilen her şey birer emanettir. Hiçbir şey insan için iman ve salih amel dışında kalıcı değildir. Hepsini bırakıp gideceğiz. Bundan dolayı inşallah bu şuuru çocuklarımıza onların da çocuklarına aktaracağı şekilde vermeliyiz. Bu da ancak eğitimle mümkün oluyor. Bu çalışmayı şehrimizde en güzel şekilde uygulayalım. Bu da suya atılan bir taş gibi dalga dalga diğer şehirlere ve İslam dünyasına yayılsın. Biz de kurumsal olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından projenin hedef ve faaliyetlerine dair bilgilendirmeler yapılırken ayrıca okullarda gösterime sunulacak tiyatro etkinliklerinin de sunumları gerçekleştirildi.

MASKOTLAR VE TARİHİ KARAKTERLERLE OKULLARDA TİYATRO GÖSTERİLERİ OLACAK

Proje kapsamında maskotlar, tarihi karakterler, sosyal figürler kullanılarak okul öncesinden başlayarak; ilkokul, ortaokul ve liselerdeki farklı yaş gruplarına yönelik tiyatro gösterileri yapılacak. Ayrıca okullardan çevre müfettişlerinin seçileceği ve Konya Çevre Çocuk Meclisi’nin oluşturulacağı projede 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çevre Festivali de gerçekleştirilecek.