Sporcumuz Şehrimizi Avrupa Şampiyonasında Temsil Etti

16.07.2021 14:23
Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı sporcularından Yonca Kutluk, Estonya’nın başkenti Tallin’de düzenlenen Atletizm U23 Avrupa Şampiyonası’nda 5 bin metre finalinde ülkemizi temsil etti.

Atletizm U23 Avrupa Şampiyonası Estonya’nın başkenti Tallin’de gerçekleştirildi.

Türkiye'den kadın ve erkeklerde 50 sporcunun yer aldığı organizasyonda Avrupa genelinden ise 2 bin sporcu madalya için mücadele etti.

Ülkelerinde en iyi dereceleri elde edenlerin katılabildiği şampiyonada ülkemizi başarıyla temsil eden Konya Büyükşehir Belediyesporlu Yonca Kutluk, 5 bin metre finalinde koştu. Kutluk, büyük çekişmeye sahne olan yarışı 16.33’lük derecesiyle tamamlayarak Avrupa 10’uncusu oldu.

Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, madalya sıralamasında 48 ülke arasında sekizinci oldu.