“Genç Yazarlar Akademisi” Öğrencileri Yunus Emre Yazarlık Kampına Katıldı

21.06.2021 15:00
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları tarafından lise öğrencilerinin düşünme, anlama ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen “Genç Yazarlar Akademisi” öğrencileri, Aksaray Valiliği ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen Aksaray Yunus Emre Yazarlık Kampı’na katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da öğrencilerle bir araya geldiği kampta, gençler ünlü yazarlarla katıldıkları söyleşilerde unutamayacakları anlar yaşadı.

UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, Aksaray Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi işbirliğinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kamp, 11’i Genç Yazarlar Akademisi öğrencileri olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de gençlerin yer aldığı 120 öğrenciden oluştu.

ÖĞRENCİLER YAZARLIK EĞİTİMİ ALDI

KOMEK Genç Yazarlar Akademisi öğrencileri 5 gün süren kampta Ihlara Vadisi’nde farklı noktalarda oluşturulan yazarlık atölyelerinde yazarlık eğitimleri aldı. Kamp süresince ünlü şair, yazar ve alanında uzman isimlerle bir araya gelme fırsatı bulan geleceğin yazarları, misafir konuşmacıların yazarlık deneyimleri üzerine gerçekleştirilen söyleşilerde keyifli anlar yaşadı.

YAZAR ADAYLARI UNUTAMAYACAKLARI BİR DENEYİM KAZANDI

Kampla ilgili görüşlerini paylaşan KOMEK Genç Yazarlar Akademisi öğrencilerinden Mehmet Ünlü, “Burada olmak çok heyecan verici. Unutamayacağımız bir kamp. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Derviş Ali Büyükkartal, kampta olmanın kendilerine ayrı bir anlam kattığını belirterek, “Belki hayatımızın dönüm noktalarından birini burada yaşadık. Farklı yazarlarla karşılaştık. Hayata farklı pencerelerden bakan insanlarla tanışmak, onlarla arkadaşlık kurmak bize çok büyük katkıda bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fazlı Sakar, “Kampta yer almaktan dolayı çok mutlu olduk. Önemli yazarlarla söyleşi yapma imkanımız oldu. Sosyalleşme çok üst düzeydeydi. Çok farklı insanlarla tanıştık. Edebi bir toplulukta ilk defa bir kamp hayatında bulunmuş olduk. Herkese tavsiye ederim. Muhteşem bir deneyimdi.” diye konuştu.

Hatice Kübra Baran, “İlk defa bir kamp deneyimi yaşadım. Okuma alanında yeni beceriler kazandım. Yeni insanlar tanımak, önemli insanlarla bir arada olmak ufkumuzu açtı. Aksaray’ı tanıdık. Genel anlamda doyurucu bir kamp geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Emirhan Koç Şeker ise, “Kampın bana birçok faydası oldu. Özellikle yazmakta zorlandığım bu zamanlarda yeni kişilerle tanışarak ilham kaynağı edindim. Birçok önemli yazara kitap imzalatabilme ve onlarla geleceğim hakkında plan yapabilme üzerine öneriler aldık. Kampı düzenleyen bütün kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.

ÜNLÜ YAZARLARLA SÖYLEŞİLER

Öğrenciler kamp programı içerisinde ünlü yazarlar; İlber Ortaylı, Serdar Tuncer ve Mete Yarar’ın yanı sıra İsmail Kılıçarslan, Hakkı Altan gibi yazarların da misafir olduğu kampta düzenlenen söyleşilere katılan öğrenciler deneyim kazandı.

BAKAN KASAPOĞLU DA KAMP ALANINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da kamp alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’nin en genç nüfusa sahip Avrupa ülkesi olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biriyiz. Gençliğimiz bizim en büyük umudumuz. Onları daha iyi yarınlara hazırlamak hepimizin boynunun borcu. Bunun için çalışıyoruz.” dedi.

Lise öğrencilerinin düşünme, anlama ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen KOMEK Genç Yazarlar Akademisi pandemi sürecinde video konferans üzerinden de çeşitli yazarlarla öğrencileri bir araya getirmişti.