Ulusal Bilim Kampı Ödül Töreni Çevrimiçi Olarak Yapıldı

03.06.2021 12:30
Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Müdürlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştirilen 4. Ulusal Bilim Kampı’nın sergi ve ödül töreninde dereceye giren okullar çevrimiçi olarak yapılan programla ödüllerine kavuştu.

Konya’nın ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 4. Ulusal Bilim Kampı’nın sergi ve ödül töreninde dereceye giren okullar çevrimiçi olarak ödüllerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları 4. Ulusal Bilim Kampı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Normal şartlarda Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen sergi ve ödül töreni, önceki gün iki farklı oturumla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Programın ilk oturumunda; Mikro ve Nanoteknoloji, İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme olmak üzere beş farklı kategoride dereceye giren öğrencilerin sunumları yapıldı.

Ödül töreninin olduğu ikinci oturumda da Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Bilim Kampı’na destek veren başta Konya Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergi ve ödül törenine çevrimiçi olarak katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ise, yarınlarımızın teminatı olan gençlerin Konya gibi kadim bir şehirde bilimle iç içe olmalarının gelecek adına umut verdiğini ifade ederek, yarışmada dereceye giren tüm okulları ve öğrencileri tebrik etti.

Alanlarında dereceye giren okulların birincisine 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye de 4 bin olmak üzere toplamda 100 bin TL para ödülü verildi.