Belarus Büyükelçisi’nden Büyükşehir’e Ziyaret

11.03.2021 14:42
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’da bulunan Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile görüştü.

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

İki ülke arasında iyi ilişkilerin olduğunu kaydeden Büyükelçi Rybak, “Bütün sektörlerde bir gelişme ve bir ivme kazandık. Belarus’ta kayıtlı olarak 140 Türk firması çalışıyor. Biz isteriz ki daha da çoğalsın.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya; tarım, sanayi ve savunma sanayi konusunda Türkiye’nin en öncü illerinden bir tanesidir. Belediyecilik konusunda da Türkiye’nin en önde gelen illerinden birisidir. İnşallah bu ziyaretten sonra iki ülkenin belediyeleri arasında güzel ilişkiler kurarız.” ifadelerini kullandı.