Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Qazi Başkan Altay’ı Ziyaret Etti

17.11.2020 11:00
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Başkan Altay, ” İnşallah sizin büyükelçiliğiniz döneminde dost kardeş ülkemiz Pakistan ile ilişkilerimiz çok daha iyiye gidecek” dedi.

Türkiye ile Pakistan arasında güçlü bağlar olduğunu belirten Büyükelçi Qazi, “Konya'nın gönlümüzdeki yeri farklıdır. Pakistan ile Konyalılar arasındaki manevi ilişki çok güçlü. Özellikle Mevlana'nın burada bulunması ve aynı şekilde Muhammet İkbal’in burada makamının bulunması açısından aramızdaki ilişkiler çok kuvvetli. Konya, Türkiye'de gördüğüm en güzel yerlerden biri. “dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaret ilişkiler güçlenerek devam edeceğinin kanıtıdır. İnşallah sizin büyükelçiliğiniz döneminde dost kardeş ülkemiz Pakistan ile ilişkilerimiz çok daha iyiye gidecek. Her ne kadar Kovid-19 nedeniyle planladığımız, birlikte yapmayı düşündüğümüz bazı programları ertelemiş olsak da bu ziyaretiniz de inşallah hem onların yeni takvimini hem de yeni işleri konuşma fırsatı olacak. Ziyaretten dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.