Tarihi Başkentler Platformu Tarihi Mirası Geleceğe Taşıyor

16.10.2020 13:20
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin belediyeler arasında iş birliğini artırmak, tarihi mirası kullanarak şehirlerin bugününü ve geleceğini şekillendirmek ve uluslararası alanda ortak paydada buluşmak amacıyla hayata geçirdiği “Tarihi Başkentler Platformu"nun ilk oturumu gerçekleştirildi. Birçok il ve ilçe belediyesinin katıldığı toplantıda platformun geleceğine dair atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve Türkiye’den birçok belediyenin yer aldığı “Tarihi Başkentler Platformu”nun ilk oturumu video konferans yoluyla gerçekleştirildi.

Tarihi mirası kullanarak şehirlerin bugününü ve geleceğini şekillendirmek, belediyeler arasında iş birliğini artırmak ve uluslararası alanda ortak paydada buluşmak amacıyla oluşturulan platformun ilk oturumu; Afyon, Ahlat, Alanya, Beyşehir, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eğirdir, Elbistan, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Ödemiş ve Söğüt Belediyeleri’nin katılımıyla yapıldı.

Platformun geleceğine yönelik atılabilecek olası adımların konuşulduğu oturumda sürecin ilerleyen kısımlarında platformun hangi konularda ve hangi alanlarda etkin olabileceği konusunda fikir paylaşımı yapıldı. İlerleyen süreçte platformun amaçları netleştirilerek, katılımın daha üst seviyelere taşınması hedefleniyor.

BELEDİYE AKADEMİSİ’NDE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI KONUŞULDU

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin belediyeler arasında iş birliğinin artırılması ve güzel örneklerin çoğaltılması amacıyla kurduğu Belediye Akademisi’nde Rumi Forumları kapsamında “Sürdürülebilir kalkınma amaçları” temasıyla çevrimiçi bir toplantı yapıldı.

Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Van Büyükşehir Belediyeleri’nin katıldığı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı aracılığıyla düzenlenen toplantıda belediyeler arasında tecrübe paylaşımını ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan konular masaya yatırılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplantıda yapılan sunumda; KOMEK, Bilgehaneler, Sosyal Kart, elektrikli otobüs, doğanın korunması ve çevre düzenleme faaliyetlerinden bahsedilerek katılımcı belediyeler bilgilendirildi.