Bisiklet Takımımız Türkiye Şampiyonu Oldu

05.10.2020 11:21
Konya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı, Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası’nda Yıldız B Kategorisi’nde takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca Yol Yarışlarında Konya Büyükşehir Belediyespor Yıldız A Takımı da takım halinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Bisiklet Federasyonu’nun Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Gümüşhane'de gerçekleştirildi.

Tarihi İpek Yolu’nun önemli noktalarından Zigana Dağı'na doğru 67 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışmaya 22 ilden 64 takım ve 350 sporcu katıldı. Bisikletçilerin derece elde etmek için pedal çevirdiği şampiyonada Konya Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı, turnuvaya adeta damga vururken bisikletçilerimiz Yıldız B kategorisinde takım halinde Türkiye Şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Ayrıca yarışmanın ilk gününde Yıldız B kategorisinde Zamana Karşı (TT) yarışlarında Büyükşehir Belediyesporlu bisikletçi Emirhan Yavuz üçüncü olurken, ikinci gün yapılan Yıldız B Ferdi Kategorisi yol yarışlarında ise yine Emirhan Yavuz ikinciliği elde etti.

Bu sonuçlarla Konya Büyükşehir Belediyespor, şampiyonayı 2 kupa ve 2 madalyayla tamamlayarak göz doldurdu.