Toplu Ulaşıma Taze Kan

23.08.2004 11:42
Konya Büyükşehir Belediyesi yeni aldığı 10 tramvayla ulaşım filosunu güçlendiriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Almanya'nın Köhn şehrinden alınan 10 tramvay tren yolu ile şehrimize geldi. Almanya'dan alınarak tren yolu ile Konya'ya getirilen tramvaylar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Lütfi Dülger, alınan yeni 10 tramvayla, toplu ulaşımda hizmet veren tramvay sayısının 60'a yükseldiğini belirtti. Dülger yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

'şehir içi toplu ulaşımda tramvaylar, toplu ulaşımın büyük yükünü almakta. Günde yaklaşık 100 bin yolcunun ulaşımını sağladığı tramvaylar şehrimizde yaklaşık 24 km. lik bir alanda hizmet vermekte. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak asıl amacımız her alanda insana verilen kaliteli hizmettir. Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyemizden 2 mühendis arkadaşımızla birlikte Almanya'nın Köhn şehrinde bir dizi incelemelerde bulunduk. Burada yaptığımız araştırmalarda toplu ulaşımda Konya Büyükşehir Belediyemizin işine yarayacak 10 yeni tramvayın alımına karar verdik. 23 bin Euro ya aldığımız travmaları tren yolu ile şehrimize getirdik. Şehir içi toplu ulaşımda en ucuz taşımacığımı yapan belediye Konya Büyükşehir Belediyesidir. Yeni alınan tramvaylar hemşehrilerimize hayırlı olsun' Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Lütfi Dülger vatandaşların toplu ulaşımla ilgili istek ve şikâyetlerini Alo 181 Açık Kapı telefonlarına bildirebileceklerini ifade etti.