Raylı Sistem, İhtiyacı Olan Cihazları Kendisi Üretiyor

01.02.2006 12:19
Konya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı, kendi atölyelerinde imal ettiği tezgahlarla tramvayların ihtiyacı olan tüm cihazları üreterek para ve zaman tasarrufu sağlıyor. Raylı Sistem Daire Başkanı Lütfi Dülger, kendilerinin imal ettiği frendiski torna tezgahı, motor montaj platformu, motor kollektörü taşlama tezgahı ve silindir bükme tezgahlarında tramvayların ihtiyacı olan cihazların yapıldığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı, daha önce yurt dışından ithal edilen bazı cihazları artık kendi imal ettiği tezgahlarda üretiyor.

Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nın Cumhuriyet Hareket Merkezi'nde tramvayların ihtiyaç duyduğu tüm teknik cihazların üretildiğini belirten Raylı Sistem Daire Başkanı Lütfi Dülger, bu sayede para ve zaman tasarrufu sağladıklarını söyledi. Atöyelerinde bulunan frendiski torna tezgahı, motor montaj platformu, motor kollektörü taşlama tezgahı ve silindir bükme tezgahının kendi mühendisleri tarafından imal edildiğini açıkladı. Dülger, bunun yanında seslendirme düzeninin de aynı şekilde kendileri tarafından imal edildiğini vurgulayarak, bu sistemin çok yakın zamanda tramvaylara monte edilerek hizmete gireceğini ifade etti. Seslendirme cihazlarının piyasada 320 Amerikan Doları'ndan satıldığını kaydeden Lütfi Dülger, atölyede yapılan cihazların ise 80 Amerikan Doları'na mal edildiğini, cihazlardaki seslerin ve tanıtımların değiştirilmesinin kendileri tarafından yapılarak büyük bir tasarruf örneği sergilendiğini söyledi.